Ημερολόγιο γεγονότων

loader
Monday, 26 September 2022

aima2

Χρήσιμοι σύνδεσμοι...

Πασχαλινές κατασκευές (Λαμπάδες & Φαναράκια)


1Στο χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης αναπτύσσεται και η θρησκευτική αγωγή. Η έννοια της θρησκείας όπως και οι θρησκευτικές διαφορές είναι αρκετά δύσκολες για να τις κατανοήσουν τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Για το λόγο αυτό η επαφή τους με τη θρησκεία στηρίζεται σε απλά ερεθίσματα, χρησιμοποιούνται στοιχεία από την παράδοση, απλές προσευχές, τραγούδια και κυρίως δραστηριότητες που σχετίζονται με τις μεγάλες γιορτές της ορθοδοξίας.

Με στόχο την εξοικείωση των μαθητριών με δραστηριότητες που η εφαρμογή τους στο χώρο του βρεφονηπιακού σταθμού θα εμπλουτίσει τη θρησκευτική ζωή των παιδιών της προσχολικής ηλικίας με χριστιανικές αξίες και θα τα φέρει σε επαφή με την λατρευτική παράδοση και τα έθιμα του ελληνικού λαού, οργανώσαμε στο εργαστήριο του 6ου ΣΕΚ ΑΘΗΝΩΝ πασχαλινές κατασκευές.

Read more...

Αποκριάτικες κατασκευές (Μάσκες)

Μια μορφή εικαστικής τέχνης αναπτύχθηκε (πλαστική)

Εικαστικές τέχνες (πλαστική) I

Στο εργαστήριο Βρεφονηπιοκομίας του 6ου ΣΕΚ Αθηνών, στα πλαίσια του μαθήματος «Μέθοδοι Δημιουργικής Απασχόλησης και Τεχνικά Εποπτικά Μέσα», οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του 2ου ΕΠΑΛ Γαλατσίου, δημιούργησαν κάδρα, κοσμήματα, μακέτες, με μια μορφή εικαστικής τέχνης την «πλαστική».

Η πλαστική είναι ένα είδος εικαστικής τέχνης που ανήκει στη γλυπτική. Είναι η τέχνη κατά την οποία χρησιμοποιούμε υλικά που πλάθονται, ως μέσο έκφρασης, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητα αυτών των υλικών να αλλάζουν μορφή με το πλάσιμο. Οι διαδικασίες οι οποίες απαιτούνται για τη χρήση του υλικού είναι έμφυτες και μας φέρνουν σε επαφή με τις αρχέγονες δραστηριότητες του ανθρώπου, ο οποίος προκειμένου να επιβιώσει, έπλαθε τον πηλό δίνοντάς του σχήμα και μορφή για να ικανοποιήσει πρακτικές ανάγκες της καθημερινής ζωής (σκεύη), αλλά και τις ανάγκες του για έκφραση και επικοινωνία.    

Read more...

Who's Online

We have 25 guests and no members online

Επισκέπτες

349549
Σήμερα
Χθες
Αυτήν την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
Τον προηγούμενο μήνα
150
174
324
3415
2522