Ημερολόγιο γεγονότων

loader
Monday, 26 September 2022

aima2

Χρήσιμοι σύνδεσμοι...

Πασχαλινές κατασκευές με άχρηστο υλικό από το ΒΥ2

Εξασκούμε την παρατηρητικότητά μας στο άμεσο και ευρύτερο περιβάλλον μας, συλλέγοντας αντικείμενα που δεν έχουν πλέον χρήση.
Με παλαιά βαζάκια, κοσμήματα, κορδέλες έφτιαξαν ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ.
Με τσόφλια αυγών - που έβαψαν με τεχνική πιτσιλίσματος με οδοντόβουρτσα - καφάσι, λινάτσα, κλαδάκια, κορδέλες δημιουργήσαν την ΑΝΟΙΞΗ Σ' ΕΝΑ ΚΑΦΑΣΙ.
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ "ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ".

Τέλος Αποκριάς, Χαρταετοί

Ήρθε η Αποκριά,
φτιάχνουμε καπέλα
για όλα τα παιδιά,

μα και χαρταετούς
με γελαστούς ιστούς
για ηλιόλουστους ουρανούς! 

Με το τμήμα Γ' Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, έχοντας ως ερέθισμα την περίοδο της ΑΠΟΚΡΙΑΣ και τις εκδηλώσεις της - μεταμφίεση, μάσκα, κούλουμα -
εκφραζόμαστε δημιουργικά, συμβάλλοντας στην ολόπλευρη ανάπτυξή μας και κατ' επέκταση στα νήπια, στο μελλοντικό επαγγελματικό χώρο!

Η προσέγγιση της μάσκας

Η προσέγγιση της "μάσκας" από τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, γίνεται καθημερινά μέσα από το συμβολικό και θεατρικό παιχνίδι - όπως το βιώνουν στα αντίστοιχα μαθήματα, τα τμήματα ΒΥ2 και ΓΒΡ του 2ου ΕΠΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ - χρησιμοποιώντας αυθόρμητα τις εκφράσεις του προσώπου τους.
Το παρατηρούν, εξοικειώνονται και τελικά κατασκευάζουν τη μάσκα, που αν θελήσουν θα φορέσουν!

Διδακτική επίσκεψη στη γκαλερί «Αστρολάβος»

Στις 17/02/2017, πραγματοποιήσαμε διδακτική επίσκεψη στην γκαλερί *ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ* ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΟΛΩΝΑΚΙ, συμπληρώνοντας και προεκτείνοντας το μάθημα "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ".

Η υπεύθυνη της γκαλερί μας ξενάγησε στην έκθεση ζωγραφικής -φωτογραφίας με τίτλο "ΡΕΚΒΙΕΜ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ".
Μαθητές και μαθήτριες εμπνεύστηκαν και εξέφρασαν συναισθήματα που τους δημιουργήθηκαν, παρατηρώντας τα έργα, δίνοντας το δικό τους τίτλο ή αναπαριστώντας τα με το σώμα τους.

Δημιουργική απασχόληση, Αισθητική αγωγή

Στο εργαστηριακό μέρος του μαθήματος , οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος ΒΥ2 κατακτούν τη γνώση με βιωματικό τρόπο.
Μέσα απο ασκήσεις σώματος, χώρου, μίμησης, γνωρίζουν το σώμα τους σε σχέση με τους άλλους, εκφράζουν συναισθήματα και δημιουργούν στα πλαίσια της ομάδας, μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Εργασία Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων: Γράφω ζωγραφίζοντας

Η γλώσσα αποτελεί μέσο επικοινωνίας και έκφρασης αλλά και εργαλείο της σκέψης σύμφωνα με τον PIAGET.

Η ειδικότητα Γ' ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ, με ερέθισμα το παραμύθι *ο κοντορεβιθούλης*, ζωγραφίζοντας, αποτυπώνουν στο χαρτί την ιστορία του. Κατ'επεκταση, βιώνουν πως τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, αντιλαμβάνονται τη μετατροπή του προφορικού λόγου σε γραπτό μέσα από ένα σύστημα συμβόλων.

Who's Online

We have 45 guests and no members online

Επισκέπτες

349571
Σήμερα
Χθες
Αυτήν την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
Τον προηγούμενο μήνα
172
174
346
3437
2522