Συμμετοχή σε Εκδηλώσεις & Εκθέσεις

  • Εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ, σελίδα 9: "Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Γαλατσίου παρουσίασε τις δράσεις του"

Διαβάστε περισσότερα για την εκδήλωση στο ΚΑΜΙΝΙ, 10-05-2019, 12-2μμ: «Έρχομαι κοντά σου» στο άρθρο μας: Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.

  • Τετάρτη 15-5-2019, από 6μμ: Συμμετοχή του σχολείου μας στο "ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας.

Με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχαμε και φέτος 11-16/05/2019  στο  7ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ  "ΝΕΟΛΑΙΑ... ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α., με δημιουργίες ΕΠΙΠΕΔΟΥ και ΑΝΑΓΛΥΦΟΥ ΚΟΛΛΑΖ.

Οι μαθητές του ΒΥ2 τμήματος και οι μαθήτριες της ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκομων κατά την διάρκεια του σχολικού έτους ανέπτυξαν οικολογική συνείδηση, αφού επεξεργάστηκαν με την τεχνική του ΚΟΛΛΑΖ ποικιλία άχρηστων υλικών. Τα περιοδικά  αποτέλεσαν τις "ψηφίδες" για την δημιουργία του έργου ΠΛΑΝΗΤΗΣ. Το ροκανίδι και η άμμος ήταν τα κυριότερα υλικά για το έργο ΣΧΕΣΕΙΣ.

Οι χαρακτήρες/ρόλοι   των λαχανικών συνδυάστηκαν με ελληνικές και ξένες  μουσικές  μελωδίες και τραγούδια με χειροποίητες  μάσκες και κοστούμια καθώς και στίχους τραγουδιών- εμπνευσμένα από τις μαθήτριες της ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκομων- απέδωσαν με δραματοποίηση, μια ξεχωριστή εκδοχή του έργου "Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΗ ΚΡΕΜΜΥΔΩ" (συγγραφέα Γιώργου Σακελλαριδη/ΕΚΔΟΣΕΙΣ POLARIS).
Η έκθεση των έργων ΚΟΛΛΑΖ, η παρουσίαση  εργασιών ΑΓΩΓΗ ΒΡΕΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΗΠΙΟΥ καθώς και η μουσικοκινητική απέσπασαν θερμά χειροκροτήματα από το κοινό!!!

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

  • Δευτέρα 13-5-2019, 12-3μμ: Συμμετοχή του σχολείου μας στην Ημερίδα: «ΟΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ! ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ!» στο Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ. 
Το πρώτο διετές πρόγραμμα Erasmus Ka1+ 2017-2019 του 2ου ΕΠΑ.Λ Γαλατσίου με τίτλο " Όλοι μαθητές μας! Όλοι διαφορετικοί και όλοι μοναδικοί!", ολοκλήρωσε επιτυχώς και τις τρεις κινητικότητές του με την επιμόρφωση 6 εκπαιδευτικών στη Μάλτα, Φινλανδία και Τσεχία.
Τα εκπαιδευτικά εργαλεία διαχείρισης διαπολιτισμικών τάξεων και τάξεων μικτών ικανοτήτων τα οποία απέκτησαν οι εκπαιδευτικοί, βρήκαν ήδη ένα μέρος εφαρμογής τη φετινή σχολική χρονιά στο πλαίσιο του μαθήματος "Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων" της Α΄τάξης εμπλέκοντας ενεργά και εκπαιδευτικούς εκτός της ομάδας Erasmus.
Η διάχυση του προγράμματος έγινε πολλαπλώς, απευθυνόμενη μετά από κάθε ροή στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, με τη συμμετοχή σε δύο ημερίδες του γυμνασίου Περιστερίου και έκλεισε με τη συμμετοχή στην Επιστημονική  Ημερίδα με τον τίτλο του προγράμματός μας στο Ινστιτούτο Παστέρ στις 13 Μαϊου 2019.
Οι εκπαιδευτικοί της ομάδας Erasmus  παρουσίασαν το σύνολο του προγράμματος με τίτλο : «Εκπαιδευτικές τεχνικές και στρατηγικές διαχείρισης τάξεων μικτών ικανοτήτων σε διαπολιτισμικά περιβάλλοντα» και εισηγήτριες τις εκπαιδευτικούς Βίβιαν Στραβορίζου και Κατερίνα Λυκοστράτη, καθώς και ένα μέρος της παρουσίασης της "Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων" από τους μαθητές με τίτλο " Όψεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ Γαλατσίου - Έρχομαι κοντά σου".
Στο παρακάτω link του διαδικτυακού καναλιού Διαύγεια μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παρουσιάσεις ζωντανά:
(50' και  2:01:00 αντίστοιχα):

  • Έκθεση: "Το ΕΠΑ.Λ. Δημιουργεί", 2019 

  • Προβολή του σχολείου μας: 

Δείτε την ηλεκτρονική μορφή του τεύχους της 08.03.2019 της τοπικής εφημερίδας του Γαλατσίου "ΠΑΛΜΟΣ" (σελ.1 και 3).
Θερμές ευχαριστίες στην εφημερίδα που στηρίζει το έργο του σχολείου.