Το 2ο ΕΠΑ.Λ  Γαλατσίου στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ανάρτηση τεχνητών φωλιών στο κήπο του Προεδρικού Μεγάρου το 2010.

 

Την Τρίτη 27 Απριλίου 2010 αντιπροσωπεία των περιβαλλοντικών ομάδων του σχολείου, αποτελούμενη από το Διευθυντή κ. Κερασιώτη Σεραφείμ, τον υποδιευθυντή κ. Αυγερίου Βασίλειο και δέκα μαθητές/μαθήτριες, επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ύστερα από τιμητική πρόσκληση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, για να πάρει μέρος σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε εκδήλωση ανάρτησης ξύλινων τεχνητών φωλιών στο κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

 

 

Οι μαθητές, μαζί με τους εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, ανήρτησαν στα δέντρα του Προεδρικού κήπου, ύστερα από επιθυμία του προέδρου, πέντε ξύλινες τεχνητές φωλιές για πουλιά, δίνοντας έτσι με την ενέργεια αυτή, ένα ηχηρό μήνυμα προς την κοινωνία, ότι η προστασία της πανίδας αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος πρέπει να είναι στις προτεραιότητές μας.

Το σχολείο του Γαλατσίου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και το προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου, που ενθουσίασε ιδιαίτερα όλους, Διεύθυνση, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου.

Τα παιδιά πρόσφεραν στον κ. Παπούλια δύο ξεχωριστές αναμνηστικές ξύλινες τεχνητές φωλιές που προέρχονται από τους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά, που διοργανώνει κάθε χρόνο το σχολείο μας.

Ο Πρόεδρος αποδέχτηκε με συγκίνηση τις τεχνητές φωλιές και υποσχέθηκε ότι θα τις αναρτήσει στα δέντρα του πατρικού του στην ιδιαίτερη πατρίδα του και θα τις προσέχει ο ίδιος.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ξενάγησε ο ίδιος την αντιπροσωπεία του σχολείου στον κήπο, στους χώρους του προεδρικού μεγάρου και στο προσωπικό του γραφείο.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, όλοι τους ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Παπούλια και τον κάλεσαν να παραβρεθεί ως το τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση του «13ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά», που θα οργανώσει το 2ο ΕΠΑ.Λ Γαλατσίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Γαλατσίου, την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον.