Δραστηριότητες Βρεφονηπιοκόμων

Οι Βρεφονηπιοκόμοι μας στο "ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ 2019" στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Τετάρτη 15-5-2019).

Με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχαμε και φέτος 11-16/05/2019  στο  7ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ  "ΝΕΟΛΑΙΑ... ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α., με δημιουργίες ΕΠΙΠΕΔΟΥ και ΑΝΑΓΛΥΦΟΥ ΚΟΛΛΑΖ.

Οι μαθητές του ΒΥ2 τμήματος και οι μαθήτριες της ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκομων κατά την διάρκεια του σχολικού έτους ανέπτυξαν οικολογική συνείδηση, αφού επεξεργάστηκαν με την τεχνική του ΚΟΛΛΑΖ ποικιλία άχρηστων υλικών. Τα περιοδικά  αποτέλεσαν τις "ψηφίδες" για την δημιουργία του έργου ΠΛΑΝΗΤΗΣ. Το ροκανίδι και η άμμος ήταν τα κυριότερα υλικά για το έργο ΣΧΕΣΕΙΣ.

Οι χαρακτήρες/ρόλοι   των λαχανικών συνδυάστηκαν με ελληνικές και ξένες  μουσικές  μελωδίες και τραγούδια με χειροποίητες  μάσκες και κοστούμια καθώς και στίχους τραγουδιών- εμπνευσμένα από τις μαθήτριες της ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκομων- απέδωσαν με δραματοποίηση, μια ξεχωριστή εκδοχή του έργου "Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΗ ΚΡΕΜΜΥΔΩ" (συγγραφέα Γιώργου Σακελλαριδη/ΕΚΔΟΣΕΙΣ POLARIS).
Η έκθεση των έργων ΚΟΛΛΑΖ, η παρουσίαση  εργασιών ΑΓΩΓΗ ΒΡΕΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΗΠΙΟΥ καθώς και η μουσικοκινητική απέσπασαν θερμά χειροκροτήματα από το κοινό!!!

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

ΤΜΗΜΑ Γ' ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ - ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ !

ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ, ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ:
"ΓΩΝΙΑ" ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ- ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ ΚΑΙ  "ΓΩΝΙΑ" ΝΕΡΟΥ.
ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΞΟΙΚΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ (ΤΟΝΟΣ, ΕΝΤΑΣΗ), ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΥΛΙΚΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ.
 
 

ΤΜΗΜΑ ΒΥ2, ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Στην πολύ κρίσιμη περίοδο προσαρμογής στον Παιδικό Σταθμό, οι μικροί μας καλλιτέχνες έχουν ανάγκη έκφρασης του εσωτερικού τους κόσμου μέσω της παρατήρησης και επαφής ποικιλίας υλικών.

Έτσι και οι μαθητές του τμήματος ΒΥ2, δημιούργησαν  τα δικά τους έργα τέχνης στο μπλοκ ακουρελας, χρησιμοποιώντας άχρηστα αντικείμενα  ως εργαλεία ζωγραφικης-πλαστικα πηρούνια, χτένες - διαλέγοντας υδροχρώματα σε φωτεινές αποχρώσεις.
 
Τι καλύτερος τρόπος,  να αποχαιρετήσεις με αυτό τον ευφάνταστο τρόπο το καλοκαίρι?
 
 

ΤΜΗΜΑ ΒΥ2, ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Οι πρώτες σταγόνες βροχής γέμισαν όχι μόνο τον ορίζοντα αλλά και τα μπλοκ ακουρελας !

Οι μαθητές/τριες εισάγονται στον μαγικό κόσμο των χρωμάτων παίζοντας!
Χρησιμοποιώντας μπατονέτες ως εργαλείο ζωγραφικής και υδροχρωματα, εφάρμοσαν την τεχνική "πουαντιγισμό" δημιουργώντας ξεχωριστά έργα τέχνης με πουά!
 

ΤΜΗΜΑ ΒΥ2, ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Νέος πειραματισμός και ανάπτυξη φαντασίας στο εργαστήριο, με τους μαθητές/τριες του τμήματος ΒΥ2! 

Επιλέγουν εικόνες περιοδικών με φθινοπωρινό θέμα, τις κόβουν με το ψαλίδι και τις τοποθετούν με οποιοδήποτε διάταξη στο μπλοκ ακουρέλας.
Στην συνέχεια ζωγραφίζουν  γύρω από τις εικόνες με  μαρκαδόρο και όταν τις  αφαιρέσουν, μοναδικά σχέδια ξεχωρίζουν!
Ανθρώπινες φιγούρες και εξαιρετικές συλλογές ρούχων, εμφανίζονται στο χαρτί!
 
 

ΤΜΗΜΑ ΓΒΡ

Ελάτε να πλημμυρίσουμε με  φως, το φθινόπωρο που διανύουμε!
 
Οι μαθήτριες της ειδικότητας Βοηθών ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ, δημιούργησαν την δική τους ξεχωριστή χειροτεχνία, χρησιμοποιώντας εικόνες περιοδικών και  υλικά φύσης συνδυασμένα με χρώματα μαρκαδόρων!